Uldgarn

Uld fra får har altid været og er fortsat en af de vigtigste tekstilfibre i Europa, hvorfor uldgarn også er blandt de mest populære garntyper. Når det kommer til uld, så skelner man helt groft mellem den bløde uld med korte fibre, som giver et utroligt blødt garn, der kan anvendes til at skabe det blødeste og luftigste tøj, og den mere grove uld med lange fibre, som er langt mere slidstærk, men  til gengæld også er mindre blød. Her på siden finder du et stort udvalg af kvalitets uldgarn, både 100 % rent uldgarn DROPS Alaska, men også lækre blandingsgarn, såsom DROPS Lima, der er en lækker kombination af 65 % fåreuld og 35 % af det populære alpacauld. Derudover har vi også et flot udvalg af islandsk garn.

Farven ligner ikke den variant på webshoppen

Farverne kan ændre sig fra indfarvning til indfarvning, ligeledes ser farverne forskellige ud ift. indstillingerne på skærmen på din computer/tablet eller telefon. Jeg tager ikke nye billeder, når der kommer nye indfarvninger, og det gør min leverandør af garnet heller ikke.

Uldgarn

Uldgarn i et væld af farver og kvaliteter

Vi har vist alle sammen oplevet at finde en flot trøje i en butik med et super flot snit, men hvor vi ikke lige synes farven var helt i øjet. Det bedste ved at strikke og hækle med uldgarn er derfor, at du selv kan vælge farverne til dit tøj. Om du er til jævne, neutrale og klare farver eller mere til stærke, sprællende og energiske farver, så kan du finde dem i mit store udvalg af uldgarner.

Mit sortiment består nemlig både af stilrene unicolor nuancer og henrivende mixvarianter. Unicolor varianterne har et flot og ensfarvet udseende, der giver et stilrent og klart resultat. Mixfarverne derimod giver et spændende udtryk med blandede nuancer og farvespil. Forskellen på unicolor og mix er, at mixfarverne er kartet sammen inden garnet spindes.

Her på webshoppen vil du både kunne finde uldgarn i lyse, klare farver, som egner sig rigtig godt til forårsprojekter samt varme og stærke farver, der bedre egner sig til sommertøj. Derudover har jeg naturligvis også mørke, dybe og kølige farver til efteråret og vinteren. Har du fantasi til det, kan du vælge at blande de forskellige farver uldgarn eller arbejde med én bestemt farve i forskellige nuancer - valget er helt dit og kun fantasien sætter grænserne.

Håndtering og vask af uldgarn

Uldgarn i god kvalitet kræver en god behandling. Garn i 100 % uld anbefales oftest håndvask ved 30°C. Herefter skal det tørres fladt, således at det ikke krymper. Uld er en følsom fiber og derfor anbefales det, at du kun vasker det når tøjet er godt beskidt. Hvis tøjet kun lugter, kan du med fordel hænge det udenfor et stykke tid og dette vil tage toppen af lugten.

Ønsker du mere information om vask af garn, kan du finde vaskeanvisninger på vores blog.

Nogle uldkvaliteter er superwash-behandlede, hvilket betyder at det kan maskinvaskes på lige fod med andre garntyper. Du kan læse mere om superwash her.

Gå tilbage og find hele oversigten over garnkvaliteter her.