Strikkepindesæt

Et strikkepindesæt er på mange måder et fornuftigt køb. Blandt andet fordi du får en masse nyttigt grej ved et enkelt køb, men også fordi der ofte er penge at spare ved at købe sæt frem for enkelte strikkepinde.

Hvis du som nybegynder endnu ikke ejer noget strikkegrej, så er et af vores strikkepindesæt fra KnitPro et godt sted at starte, men sættet kan bestemt også anbefales, hvis du er garvet indenfor strikkefaget og mangler nye strikkepinde i ekstra god kvalitet. 

Strikkepindesæt kommer typisk i et praktisk etui, så du altid har styr på, hvor dine strikkepinde er.

PRODUKTER

Smarte og fleksible strikkepindesæt

Et strikkepindesæt er smart på flere måder. Udover at det er smart at have sine strikkepinde samlet, så har du altså også mulighed for at få strikkepindesæt med rundpinde, hvor rundpindene er udskiftelige. Det betyder, at det bliver meget nemmere for dig, når du skal strikke projekter, hvor du skal bruge rundpind.

Med et strikkepindesæt med rundpinde, får du også wires med i forskellige længder, som du kan skrue rundpindene på. På den måde kan du også undgå at have en masse forskellige rundpinde i forskellige længder og tykkelser. Et strikkepindesæt med rundpinde er mere enkelt og nemt at holde styr på.

Ofte skal man bruge forskellige tykkelser af strikkepinde til f.eks. en trøje, hvis du skal gå fra ribstrik til glatstrik. Skal du f.eks. skifte fra pind 4 til pind 5, skruer du blot pind 4 af og sætter pind 5 på, og så er du klar til at strikke videre på din trøje.

Brug strikkepindesæt rundpinde til forskellige projekter

Har du et strikkepindesæt med rundpinde, så kan du nærmest strikke hvad som helst. Ofte strikker man huer eller sweatre på rundpinde, men selv projekter, der ikke nødvendigvis skal strikkes på rundpinde, kan sagtens strikkes på de runde strikkepinde. Rundpinde er meget behagelige at arbejde med, og de fylder heller ikke så meget, hvis du f.eks. skal have den med i tasken.

Strikkepindesæt fås i mange forskellige varianter og i flotte farver, der helt sikkert giver positiv energi til dit strikkeprojekt. Vi har strikkepindesæt af god kvalitet, til dig der er garvet indenfor strikkefaget, samt strikkepindesæt der passer til dig, der skal have slået din første maske op.

Her på webshoppen fører vi et flot sortiment af strikkepindesæt, som indeholder alt fra strømpepinde og rundpinde, der kan skiftes, til wirer og kabelovergange.

Når du begynder dit første strikkeprojekt, har du sandsynligvis allerede fået fat i den perfekte strikkepind til netop dette specifikke projekt. Men i takt med at du udforsker nye projekter og forskelligt garn, vil du opdage behovet for forskellige størrelser af strikkepinde til kommende projekter. Hvis du ikke har haft heldet med at arve strikkepinde fra en kreativ familiemedlem, kan et omfattende sæt med strikkepinde være en uvurderlig hjælp - uanset om du er nybegynder eller erfaren.

Både nybegyndere og erfarne strikkere vil drage fordel af at have en solid grundpakke med forskelligt tilbehør. Ellers risikerer du at være begrænset i forhold til hvilke projekter, du kan påbegynde, simpelthen fordi du mangler den præcise strikkepind, som projektet kræver. Med et omfattende sæt vil du derimod være godt rustet til en bred vifte af projekter.

Økonomisk fordelagtigt alternativ til individuelle køb af strikkepinde

En anden fordel er prisen. Det kan hurtigt blive dyrt at skulle købe individuelle strikkepinde i forskellige størrelser, og desuden findes der også rundpinde i forskellige længder.

Med et omfattende sæt får du flere størrelser samlet i ét sæt fra starten af.

Praktisk opbevaring, ideel til transport

En tredje fordel ved et komplet sæt er, at du har alt samlet ét sted. Når det gælder rundpinde til strik, fås hver pindstørrelse i forskellige længder. Det betyder, at du hurtigt kan ende op med en stor og uoverskuelig samling af strikkepinde i forskellige størrelser og længder, der fylder i skabet og er svære at holde styr på. Med et omfattende sæt af udskiftelige strikkepinde får du wirer i flere forskellige længder, som du kan kombinere med pinde i præcis den tykkelse, som projektet kræver.

Et sæt leveres typisk med et omslag eller en taske, der fungerer som praktisk opbevaring til dine strikkepinde. Omslaget holder styr på strikkepindene og giver dig et godt overblik over de forskellige størrelser. Sættene inkluderer ofte også andet tilbehør som wirer til rundpinde, maskemarkører osv. Mindre rum i tasken eller omslaget er designet til dette tilbehør.

Med andre ord er alt, hvad du har brug for, samlet ét sted, og du kan nemt tage sættet med dig i din strikke- eller rejsetaske, når du skal på ferie, til møder, ud at køre osv. På den måde har du alt, hvad du behøver, lige ved hånden under dit strikkearbejde.

Indholdet af sættet

Indholdet af hvert sæt kan variere meget i forhold til størrelser og antal af strikkepinde. Det kan for eksempel være 6-7 sæt med udskiftelige pinde i størrelser fra 2,5 mm til 8 mm, eller sæt der spænder fra 2,5 mm op til 12 mm. Der findes også sæt, der kun indeholder tynde pinde eller kun tykke pinde.

Der er også strikkepindesæt med korte pinde, som er ideelle til projekter med en lille omkreds, som ærmer, sokker eller babytøj.

Sæt i forskellige serier og kvaliteter

Strikkepindeproducenter som KnitPro tilbyder pinde i forskellige materialer, og derfor er der også sæt tilgængelige i hver enkelt serie. Du vil derfor kunne finde et sæt, der passer til enhver smag og behov.

Hvis du har forelsket dig i en bestemt type pind, fordi du bedst arbejder med pinde fra den pågældende serie, er det oplagt at vælge et samlet sæt fra den specifikke serie.

Strikkepindesæt - udskiftning af wire og pind

Det er ganske simpelt at skifte til en anden pind eller wire. Du skal blot skrue den ønskede pind på begge ender af den wirelængde, du skal bruge. Derefter er det vigtigt at sikre, at wiren og pinden sidder godt sammen, så du strammer med en strammenøgle, der følger med sættet. Hold wiren i den ene hånd og strammenøglen i den anden, indsæt strammenøglen i kabelhullet og drej den rundt, så pinden og wiren sidder tæt sammen.

Når du senere skal skifte pind eller wire igen, kan du bruge strammenøglen til at løsne det.

Dette tilbehør medfølger i dit strikkepindesæt

Strammenøgle bruges til at samle pind og wire samt til at løsne dem. Endestoppere, der kan sættes i hver ende af wiren. Dette giver dig mulighed for at lade arbejdet hvile på wiren uden at maskerne falder af, når du sætter en endestopper på hver ende. Du kan også skabe en lang jumperpind ved at sætte en endestopper kun i den ene ende af rundpinden. Nogle sæt inkluderer også kabel- eller wireovergange, der tillader dig at forlænge wiren ved at sætte to wirer sammen. Med KnitPro er du godt udrustet

Hvis du vælger et strikkepindesæt fra KnitPro, kan du nemt supplere dit sæt med ekstra tilbehør. Alle dele og serier fra KnitPro er kompatible, så du kan let tilføje tykkere pinde i metal til dit træsæt. Du kan også købe længere eller kortere wirer, der passer til dit sæt.