Hakkenåle / Tunesiske Hæklenåle

Tunesisk hækling, eller hakning som det også kaldes, er en gammel håndarbejdsteknik, der ligner hækling. Da tunesisk hækling faktisk er en blanding af strik og hækling, så er en tunesisk hæklenål også en mellemting af en almindelig hæklenål og en strikkepind. Almindelige hæklenåle er typisk 10-15 cm lange med en krog i enden. En tunesisk hæklenål har den samme krog, men har samme længde som en strikkepind eller længere endda. Den typiske tunesiske hæklenål er omkring 35 cm lang. Grunden til længden er, at der skal være plads til samtlige masker ligesom når der strikkes. Dette adskiller tunesisk hækling fra almindelig hækling, hvor der kun arbejdes med en enkelt maske af gangen. Her på webshoppen sælger vi udelukkende tunesiske hæklenåle i høj kvalitet.

Hakkenåle / Tunesiske Hæklenåle

Mere om tunesisk hækling

At tunesisk hækling er et mix af hækling og strik betyder ikke, at du absolut skal mestre begge disse teknikker for at have succes med en tunesisk hæklenål. Det kan dog være en fordel at du har prøvet både at hækle og strikke inden du går igang, da det kan lette læringsprocessen og give grobund for at eksperimentere med stilarter og teknikker, som gør resultatet af tunesisk hækling mere personligt.

Om du er begynder eller øvet når det gælder tunesisk hækling, så er der altid nyt at lære og god inspiration at hente fra opskrifter i kataloger, bølger eller fra garnbutikker på internettet. Tunesisk hækling kaldes også for hakning og du kan med fordel bruge dette ord når du søger efter eksempelvis videoer, der kan lære dig mere om teknikken.

Tunesisk hækling eller hakning er en fantastisk idé til en personlig og unik gave til dem du holder af. Uanset om det er til mænd, kvinder, drenge eller piger, så er tunesisk hækling brugbart. Du kan også vælge at skabe en personlig pyntegenstand til hjemme. Alt hvad der skal til er såmænd et sæt tunesiske hæklenåle, en lækker garnkvalitet efter eget valg og nogle hyggelige timer i yndlingsstolen eller sofaen.