Merinogarn

KATEGORIER

PRODUKTER

Merino uld til strik og hækling

Merino garn er fantastisk lækkert at strikke i og det skyldes flere ting. Merinould er 100 % kløfrit og derfor yderst behageligt mod huden. Derfor egner garn i merinould sig også perfekt til babystrik. Merinould har de samme positive egenskaber som almindelig uld, der svaler (køler) når det er varmt og holder på varmen når det er koldt. Derfor er uldgarn såvel som merinogarn særdeles velegnet hele året rundt. Merino garn er altså perfekt til dig, som synes uld klør en anelse for meget, men gerne vil opnå de gode fordele som ulden bringer med sig. Jeg fører kun merino garner i højeste kvalitet og som er testede i Europa.

Merinould er en af de mest naturlige og funktionelle materialer, som bl.a. er populært til strikning, hækling og filtning. Det er selvfølgelig et materiale, som jeg har i vores sortiment, hvor jeg kan tilbyde merino garn i højeste kvalitet. Det er et materiale, som byder på rigtigt mange vigtige egenskaber, hvilket du vil introduceret for.

Hvis du strikker eller hækler, så vil du utvivlsomt finde merinogarn interessant. Der findes forskellige typer uldgarn og af disse er merinould én af dem. Sammenligner man merinould med almindeligt uld, så vil du opleve, at merinoen vinder klart på blødhed og de fine fibre. Dette giver en fantastisk struktur, som danske forbrugere generelt er helt vilde med. Merinogarn er nemlig silkeblødt, hvilket gør det særdeles behageligt at bære direkte mod huden. Derfor bruges disse kvaliteter også ofte af personer med sensitiv hud - heriblandt babyer. DROPS Baby Merino kan her nævnes, som den ubetinget mest populære kvalitet i Danmark.

Sammenligner man merinould med syntetiske fibre, er der kæmpe forskel. De naturlige merinould fibre har en langt mere kompleks struktur, hvilket også giver tøjet en bedre åndbarhed. Merinogarn kan nemlig nedkøle din krop når det er varmt og holde dig komfortabelt varm når det er koldt. Derfor er de fleste merinokvaliteter også helårsgarn, der kan anvendes hele året rundt.

Merinould er, som nævnt, et kløfrit materiale, som er både let, blødt og mildt. Det er derudover lugtbeskyttende og giver et grundlæggende godt værn imod dårlige lugte. Dette gør det blot endnu mere velegnet til babystrik, da babyer jo ofte vil have en beskidt ble eller lignende.  

Vask og håndtering af merinogarn

Ønsker du maksimal glæde og fornøjelse af dit merinogarn, så bør du følge de anbefalede vaskeanvisninger. Du finder dem på garnets banderole. Merinogarn er generelt en følsom kvalitet, som ofte ikke tåler vaskemaskine eller tørretumbler. Hvis den kvalitet, du har valg, tåler vaskemaskine, vil det altid være ved lav temperatur. Derfor bør du vaske med en finvask eller uldvask ved maksimalt 40℃. Derudover skal du altid undgå at bruge skyllemidler, da alle merinogarner er superwash-behandlede. Efterfølgende skal garnet tørres fladt.

Til sidst er det vigtigt, at du gør dig umage med at overholde den anbefalede strikkefasthed på garnet - og hellere lidt for stramt end for løst!

Klik her for at se hele mit udvalg af garnkvaliteter.