Filtegarn

KATEGORIER

Kæmpe udvalg af garn til filtning

I denne kategori finder du et stort udvalg af garn til filtning, som også kaldes filtegarn. Disse garner er særligt egnet til dig, der holder af at filte dine strikkede projekter. Alle garnerne kan filtes og er af udsøgt kvalitet - vi forhandler kun garn af højeste standard. Dette skyldes, at dine projekter bliver bedre når kvaliteten af garnet er i top. Læs mere om filtning, materialer og vask og håndtering længere nede på siden.

Indenfor den verden af garn, vi alle elsker, findes der utroligt mange kvaliteter og materialer, som man kan vælge i mellem. Blandt disse findes nogle garnkvaliteter, som er særligt velegnet til filtning, mens andre er bedre til generel strik og hækling. Derfor har jeg valgt at gøre det let og overskueligt for dig, at finde frem til disse filtegarner, ved at lave en hel kategori med garn til filtning. Derfor behøver du ikke bruge tid og energi på at undersøge, om garnene på denne side rent faktisk kan filtes.

Leder du efter et godt filtegarn, så kan du vælge mellem rigtig mange brands og producenter. I vores sortiment finder du bl.a. garn fra DROPS, Istex og Järbo, som alle er nogle af de førende producenter indenfor denne type garn. Fælles for dem alle er, at de kan tilbyde et væld af materialer, hvor bl.a. mohair, uld og alpaca udgør en stor del af udvalget.

Jeg tilføjer løbende nye garnkvaliteter, som er egnet til filtning. De nyeste udgivelser fra producenterne køber vi naturligvis hjem med det samme, så du altid kan få glæde af det bedste og nyeste filtegarn på markedet. I øjeblikket er Drops Alaska og Lima blandt mest populære garn til filtning i vores sortiment. Dette skyldes primært den lave pris kombineret med den høje kvalitet på de pågældende kvaliteter.

Filtegarn af uld

Når du gennemgår vores udvalg af filtegarn vil du opdage, at langt størstedelen består af garn af uld. Uld er fantastisk til filtning og dette har de fleste strikkeentusiaster fået øjnene op for. Derfor er det heller ikke uden grund, at en stor del af mit udvalg af garn til filtning består af uldgarn. En tydelig trend i tiden er den store efterspørgsel på garn i 100 % ren uld, som ikke er blevet superwash behandlet. Derudover efterspørges garnkvaliteter, der er lette at arbejde med, hvilket stiller høje krav til producenterne. Igen kan Alaska og Lima garnet nævnes som glimrende eksempler, der opfylder disse krav. En god rettesnor når du skal vælge et godt filtegarn er, at vælge en kvalitet lavet af 100 % uld.

Håndtering og vask

Vælger du at bruge garn i uld til filtning, så råder vi dig kraftigt til at være opmærksom på og følge de angivne vaskeanvisninger. Der kan være ganske stor forskel på uld og derfor er det ikke ligegyldigt hvordan garnet behandles. Her på webshoppen kan du altid finde oplysning om vask og håndtering af den enkelte garnkvalitet, ligesom du også kan finde den på garnets banderole. Generelt er det bedst at håndvaske uld ved max 30, men enkelte garnkvaliteter kan tåle vask ved højere temperatur. Du skal generelt forsøge at undergå at vaske ulden i vaskemaskinen, da det risikerer at miste sin tekstur og sit udseende. Efter vask bør det tørres fladt og må aldrig puttes i en tørretumbler. Uld er et følsomt materiale og derfor skal man træde en anelse varsomt. Vil du bevare den maksimale levetid, er det derfor vigtigt at følge de gældende anvisninger.

Hvordan filter man?

At filte garn kan være en proces, der kræver vask flere gange. Noget filtegarn skal vaskes ved meget høj temperatur for at filte ordentligt, mens andre klarer sig bedre ved lavere temperaturer. Når du ønsker at filte et projekt bør du strikke tingene en anelse i understørrelse. Som tommelfingerregel siger man, at garn krymper ca. 20 % ved 30-40° vask. Men alle vaskemaskiner er forskellige og du bør derfor teste din maskine med en lille strikkeprøve inden du vasker dine flotte modeller. 

Du finder vaskeanvisninger på samtlige garnkvaliteter her på siden. Nogle kan ikke vaskes ved mere end 40 grader, mens andre kan tåle op til 60 grader. Husk, at uldgarn der skal filtes, bør vaskes i et uldprogram.

Gå tilbage og se hele mit udvalg af garn her.