Bomuldsgarn

KATEGORIER

Bomuldsgarn - det sikre valg året rundt

Den mest brugte og populære type garn i Danmark er bomuldsgarn. Bomuldsgarn produceres i høj kvalitet og har en masse praktiske egenskaber, der bevirker, at det kan anvendes til at kreere næsten hvad som helst. En af bomuldsgarnets særlige kvaliteter er, at det både kan anvendes til at lave tykt og varmt vintertøj, men også til at lave tyndt og luftigt sommertøj. Derudover er noget bomuldsgarn særligt velegnet til at strikke babytøj af, idet disse typer kan tåle kogevask. Det er også muligt at få blandingsgarn, hvor bomuld kan være kombineret med eksempelvis viskose, polyester, polyamid eller hør. I denne kategori findes bl.a. 8/4 bomuldgarn, tykt 8/8 bomuldsgarn og merceriseret.

100 % ren bomuld giver dig resultater, som føles dejligt blødt mod huden og kommer dig til gode i lidt lunere måneder, hvor bomuldsgarnet har en svalende effekt, samt til babystrik og til tøj til personer med sensitiv hud. Det er perfekt til sjaler, bluser, ponchoer og andre løstsiddende beklædningsgenstande. Du kan endda selv regulere hvor varmt tøjet skal være ved at arbejde med tætte eller løse masker. Løse masker afgiver mere varme og tætte masker holder på den.

Garn produceret i bomuld er desuden hyppigt anvendt som blandingsgarn og der opnås nogle helt fantastiske kvaliteter bomuldsfibrene mixes med eksempelvis silke, uld eller hør, som er blandt de mest hyppige kombinationer. Alt efter hvilken effekt du ønsker, kan du med fordel gå på opdagelse i vores udvalg af disse bomulds-blandinger. Ønsker du at strikke eller hækle et lækkert, luftigt sjal til forår- og sommerbrug, kan du med fordel anvende hørgarn. Hør blandet med bomuld giver et luftigt og eksklusivt resultat med e helt særligt, rustikt udseende. Ønsker du et varmt og enestående blødt bomuldsgarn, kan du vælge Drops Cotton Merino, som består af 50 % bomuld og 50 % merinould. Mulighederne for blandingsgarner er næsten uendelige og du kan finde et omfattende udvalg her på shoppen.

I sol, sommer og blæst - bomuldsgarn er bedst

På samme måde, som der findes et væld af kombinationsmuligheder for at mixe bomuld med andre fibre, findes der også et hav af valgmuligheder når det kommer til farver. Uanset hvilket projekt du skal igang med at hækle, kan du finde en farve, der passer dig. Jeg fører bomuldsgarn i alle tænkelige og utænkelige farver; lige fra lyse, delikate farver til forårssæsonen, stærke og varme farver til sommeren, mørke og dybe farver til efteråret og flotte, kolde og klare farver til vinteren. Der er altså bomuldsgarn i farver, som matcher enhver årstid, stil og personlighed.

Strikker du dåbsmodeller af bomuldsgarn, kan du også finde klassiske blå og røde farver til formålet i en bred vifte af fine nuancer.

Håndtering og vaskeanvisninger

Passer du godt på dine projekter af bomuldsgarn kan du nye godt af dets fantastiske egenskaber i mange år. Trods den gode kvalitet, som samtlige garner her på shoppen er produceret i, er det vigtigt, at det behandles rigtigt. Jo bedre du passer på det, jo længere tid holder det. 

Det er først og fremmest vigtigt at overholde vaskeanbefalingerne. Det meste 100 % rene bomuldsgarn kan klare maskinvask ved 60°C, hvorefter det skal tørres fladt og aldrig tørretumbles. Vaskeanvisningerne ændrer sig, hvis der ikke er tale om rent bomuldsgarn, men derimod en blanding. For at opnå det bedste, flotteste og mest holdbare resultat, bør du følge de anvisninger, som er angivet på banderolen. Derudover kan du med fordele benytte dig af den anbefalede strikkefasthed og de anbefalede hæklenåle eller strikkepinde - dette medvirker også til et bedre resultat generelt.

Køb billigt bomuldsgarn med prisgaranti her

Her i webshoppen kan du året rundt finde de bedste priser på bomuldsgarn, som de fleste pengepunge kan følge med til. JIegL være de billigste på markedet og derfor kan du altid finde billigt bomuldsgarn her. Derfor har jeg også prisgaranti på alle varer, hvilket sikrer dig den laveste pris hver gang. Skulle du finde billigere bomuldsgarn et andet sted matcher jeg hellere end gerne denne pris.

Se hele mit udvalg af garn her.