Maskemarkør / Maskeholder

Her på siden finder du maskemarkører og maskeholdere, som er nødvendige til nogle bestemte strikke- og hækleprojekter. Har du svært ved at huske, hvornår du er nået en omgang på rundpinden eller hvilken maske, der skulle bruges til noget bestemt? Så læs med her og lær, hvordan en maskemarkør kan hjælpe dig til at komme godt i mål med dine projekter.


Maskemarkør / Maskeholder

Hvad kan du bruge en maskemarkør til?

En maskemarkør er et redskab til den avancerede håndarbejder, der ofte har behov for at have styr på maskerne. Maske markører bruges til at huske masker, der skal bruges senere. Hvis du hækler spiraler, skal du kunne se, når du har hæklet en omgang. Til strikning kan maskemarkørerne bruges til at se, hvor indtagninger skal laves.

Hvad hvis du ikke anvender en maskemarkør?

De fleste personer, uanset om du er nybegynder eller garvet til at hækle eller strikke, har brug for en maskemarkør. Man kan ikke altid stole på at man kan huske eller finde maskerne igen. Og vi kender alle til at blive distraheret af gode samtaler, folk der forstyrrer eller den gode film, der spiller i tv imens man arbejder. Alle kan risikere at være ukoncentrerede i et øjeblik, og mere skal der typisk ikke til. Selv de personer, der er rigtig dygtige kan have behov for en maskemarkør. Det hele handler om, hvor villig man er til at løbe den risiko at man skulle glemme de masker, som er vigtige for opskriften og for projektet.

Vi forhandler maskemarkører der både er låsbare og ikke-låsbare. De låsbare kan ikke falde af, men de tager længere tid at bruge. Der findes også maske markører med bogstaver på, så du kan kende dem fra hinanden. Det sker sommetider, at strikkeopskrifter kræver flere maske markører.