Stort garnudsalg - Spar 25 % - Se mere her!

Stofgarn

Stofgarn er særligt egnet til mere kraftig strik eller hækling. Ved anvendelse af stofgarn til dine projekter, opnår du en overflade med en utrolig god struktur. Benytter du dig af stofgarn, skal du som oftest op i de helt store strikkepinde og hæklenåle, idet garnet er så tykt og groft. Stofgarn kan være tungt at arbejde med, men det er dog hele besværet værd. Stofgarn er perfekt til interiør projekter og robust boligtilbehør, såsom hjemmelavede puffer, tæpper, kurve og tasker. Her på siden kan du blandt andet finde det populære Zpagetti stofgarn, samt RibbonXL garn og det økologiske stofgarn EcoYarn fra Hoooked.

Mere om stofgarn

Stofgarn produceres af genbrugte tekstiler fra mode- og tøjindustrien. Derfor kaldes det også ofte for båndgarn og/eller tekstilgarn. Her indsamles overskudslagre af hovedsageligt T-shirts i bomuld, som ikke har kunnet sælges i butikkerne eller som er blevet returneret grundet småfejl. Når tekstilerne er indsamlet flås de og spindes herefter igen på en specialkonstrueret maskine, som spytter bomuldsfibrene ud i den anden ende i de lange, brede og semi-elastiske tråde, som er karakteristisk for stofgarn. Det er altså et 100 % genbrugsprodukt og indeholder kun ganske få stabiliserende fibre udover bomulden. 

Hvad kan jeg bruge stofgarn til?

Stofgarn er generelt anvendeligt til større hækle- og strikkeprojekter grundet dets massive fysiske egenskaber. Derfor bruges både Zpagetti, Ribbon XL, EkoYarn og Fuzzilli XL meget ofte til diverse interiørprojekter såsom gulvtæpper, grydelapper, dækservietter, bordskånere, pudebetræk, en puf til lænestolen og meget mere. Men stofgarn er dog også blevet populært til mere "fine" projekter og anvendes hyppigt til hæklede punge, håndtasker, Ipad covers og andre accessories. Du kan finde masser af inspiration til dette på bl.a. Instagram med hashtagget #zpagetti. Hvilket stofgarn du skal anvende til det specifikke projekt afhænger lidt af dine særlige præferencer: Skal det være blødt, elastisk, fluffy eller mere råt og stift? De 4 nævnte garnkvaliteter har hver deres egenskaber, men én ting er sikkert - mindst én af dem passer til det projekt du ønsker at starte på!  

Hvor finder jeg inspiration og opskrifter?

Du kan finde links til sider med inspiration og zpagetti opskrifter her.

Gå tilbage og se hele oversigten over garn her.

Kategorier

Produktet blev lagt i kurven

Gå til kurven

Shop videre

Køb for 399 DKK mere og få GRATIS fragt!