Istex Léttlopi

Vi kan desværre ikke få garnet hjem pt.

Istex Lettlópi er et ganske særligt garn, produceret i 100 % islandsk uld. Tøj, som er strikket i  Lett Lopi garn, er varmt samtidig med at det afgiver varme rigtig godt. Det er let og har en rigtig hyggelig feeling. Ønsker du et smuk resultat af dit strikkeprojekt, som samtidig kan modstå og holde varmen i den typiske nordiske kulde, så er Istex Lettlopi garnet til dig. Det findes i en masse smukke farver og nuanncer. Islandsk uld er et fantastisk materiale at producere garn i, da det bliver flottere med tiden og er vandafvisende, termisk og kan bruges lige godt til både strik og hækling.

Garntype: Islandsk Uldgarn
Indhold: 100 % Uld
Garngruppe: C (16 - 19 masker)
Vægt/længde: 50 gram = ca. 100 m
Anbefalede Pinde/Nåle: 4.5 mm
Strikkefasthed: 10 x 10 cm = 18m x 24p
Håndtering: Håndvask, max 30°C / Tørres fladt / Kan filtes

Lett Lopi - det perfekte uldgarn?

Siden Istex startede med at produceret Lett Lopi kvaliteten, har efterspørgslen været støt stigende i store dele af verden. I de senere år er også vi skandinavere begyndt at efterspørge dette skønne uldgarn og med god grund - det er som skabt til det skandinaviske klima! Det er nemlig det perfekte helårsgarn til nordisk vind og vejr og har en helt fantastisk, farverig palet. Lettlopi er den mest populære garnkvalitet blandt de islandske valgmuligheder. Dette skyldes primært garnets tykkelse, der passer perfekt til en pind 3 eller 3,5 mm. Som de øvige islandske garner er Lettlopi vandafvisende, varmt og selvrensende grundet uldens særlige egenskaber.

Ulden i Lettlopi produceres på Island i Istex' garnproduktion i hovedstaden Reykjavik. Den islandske uld er et naturprodukt af bedste skuffe, som fuldstændig er tilpasset det nordiske klima. Dette gør sig gældende helt fra de spæde stadier i produktionen. Ulden tages direkte fra de fritgående får, som tilbringer det meste af deres liv på bjergne på Sagaøen. Herefter vaskes ulden i vand fra de varme islandske kilder, hvilket gør det muligt at producere garnet uden brug af unødvendige kemikalier. Derudover bruges udelukkende miljøgodkendte farvestoffer til farvning af ulden.

Lettlopi nøglet er spundet på en sådan måde, at du kan fornemme luftlommer i de krusede fibre, der dannes i uldtråden. Islandsk garn føles altid en anelse groft ved første møde, men det grove fortager sig ved første vask og herefter bliver garnet dejligt blød. De omtalte luftlommer i uldens fibre bevirker, at garnet kan optage fugt i stor mængde uden at det føles vådt og derfor bliver Lett Lopi vandafvisende og isolerende på et højere niveau end traditionelle uldgarner.

Lettlopi er "lillebroderen" til Alafoss Lopi, som er tykkere, mens det er storebror til Einband, som er en tyndere udgave. Blandt de islandske garner findes også pladegarnet Plötulopi.