Mælkegarn (Desværre udgået)

Mælkegarn er et forholdvis nyt fænomen indenfor garnindustrien og er først i de senere år blevet populært i Skandinavien, men rent faktisk blev mælkefibrene allerede opfundet tilbage i 1930'erne og anvendt til garn i Italien og USA. Idag er mælkegarn blevet udviklet og forfinet til at være noget at det mest delikate og eksklusive garn på markedet - helt på linje med silkegarn.

KATEGORIER

Produktion af mælkegarn (Desværre udgået)

Men hvad er mælkegarn så og hvordan laves det? Produktionen af mælkegarn sker ved hjælp af avancerede processer og teknikker, som blandt andet indeholder tilføjelse af et antibakterielt materiale kaldet zinkoxid. Da mælk er organisk, er det en nødvendighed at tilføje zinkoxiden og et biprodukt af dette er nogle helt specielle egenskaber, som du ikke finder i andre garner. Mælkegarn er eksempelvis så blødt som vat og egner sig derfor glimrende til babystrik og generelt til at bære direkte mod huden. Mælkegarn anvendes ofte af allergikere og personer, som ikke bryder sig om uld grundet dets mere kradsende natur.

Udover at gøre garnet blødt, så giver den antibakterielle behandling faktisk en lægende effekt på huden, hvilket ikke opnås med andre tekstiler eller garner. Det menest af den helende effekt kommer fra mælkefibrene, men at behandlingen gør den så effektiv, at huden får direkte gavn af den når den kommer i berøring med mælkefibergarnet. Ofte blandes mælkefibrene med andre fibre, da mælkefibrene alene er ret tunge og dette kan give et meget tungt garn.

Fremstilling af mælkegarn (Desværre udgået)

Garnet fremstilles af mælkeproteiner fra komælk - ja, mælk som den, du hælder på havregrynene :-) Det virker umiddelbart ulogisk at et flydende produkt som mælk kan ende som garn, men inden dette er tilfældet finder en længere proces sted. Også noget længere end traditionel garnproduktion. Mælken dehydreres først under opvarmning og skimmes når den fortykkes - herved udvinder man mælkeproteinerne. Når disse fibre er udvundet er processen meget lig den man anvender ved fremstilling af viskosegarn. For at sikre at fibrene forbliver stærke i lang tid, behandles de kemisk og tilsættes nu zinkoxid, der er et antibakterielt enzym, som giver mælkegarnet sin unikke blødhed og holdbarhed.

Herefter spindes garnet enten for sig selv til et 100 % rent mælkegarn eller også blandet det med andre fibre til et blandingsgarn, som er det mest normale, da mælkefibrene som nævnt er meget tunge. Derfor blandes mælkefibrene ofte med alpaca, bambus eller bomuld.

Køb mælkegarn billigt, hurtigt og sikkert 

(Desværre udgået)

Her hos mig i Kukuk.dk har vi arbejdet med og solgt mælkegarn i lang tid. Jeg har gode kvaliteter på lager og rigtig gode erfaringer med flere af dem. Derudover har jeg fået mange positive tilbagemeldinger på garnene, da mine kunder er rigtig glade for dem. Mælkegarn er dog ganske dyrt at producere og derfor vil du også opdage, at prisen er lidt højere end mange andre garnkvaliteter. Dog har jeg udvalgt de bedste kvaliteter og forhandlet med leverandørerne om prisen, så du ikke skal bekymre dig om at prisen er fór høj. Vi har i øjeblikket primært mælkegarn fra norske Viking Garn. Køb mælkegarn billigst hos mig med prisgaranti, hurtig levering og hele 365 dages returret.

Find alle mine garntyper i det store sortiment her.