Istex Einband

Istex Einband er et smukt, tyndt garn, som tilbyder noget for alle. Du kan med Istex Einband hækle et smukt sjal med blonder, strikke en stilfuld skjorte eller en stor hætte. Einband kommer i en masse flotte farver, helt fra de naturfarvede nuancer til de mere spraglende petrol og pink farver. Istex Einband er produceret i 100 % islandsk uld, som er et fantastisk materiale, der med tiden bliver smukkere og smukkere. Det er vandafvisende, termisk og anvendeligt til både strik og hækling. Einband kan tåle maskinvask ved temperaturer op til 40℃, men bør aldrig tørretumbles eller udsættes for skyllemiddel. 

Garntype: Islandsk Uldgarn
Indhold: 100 % Uld
Garngruppe: A (23 - 26 masker)
Vægt/længde: 50 gram = ca. 225 meter
Anbefalede Pinde/Nåle: 2.5 mm
Strikkefasthed: 27 - 32 masker
Håndtering: Maskinvask ved 40℃ / Uden skyllemiddel / Tørres Fladt

Istex Einband - et yderst delikat valg!

Da Einband som nævnt er et et-trådet garn i 100 % islandsk uld, er det også et særdeles delikat valg. Det er lige så let som det er smukt, men samtidig varmeisolerende og vandafvisende, hvilket gør det til en populær kvalitet i norden, hvor halvdelen af året kan være både kold og fugtig. Ligesom de øvrige garner fra Istex er Einband et produkt fra øverste kvalitets-hylde og du kan være helt sikker på at få et smukt og jævnt resultat. Istex Einband er perfekt til sjaler, kjoler, huer og andet lunt tilbehør. Garnet kan i udgangspunktet virke lidt stift, men det er lettere at arbejde med end du tro og bliver dejligt blødt efter de første par vaske. Du kan med fordel overveje at købe Istex egne vaskemidler med - det forlænger garnets holdbarhed. 

Den perfekte følgetråd

Istex Einband kan både strikkes alene ellers om følgetråd til andre Istex-garner - eksempelvis pladegarnet Plötulopi, som ofte strikkes sammen med Einband. Du finder i begge kvaliteter en perlerække af flotte farver, så det eneste du skal gøre er at vælge :-) Du kan også bruge det som medløber garn til Lettlopi, Alafoss Lopi og Hosuband. Ved at strikke forskellige kvaliteter sammen opnår du en varierende og spændende struktur, som ellers ikke findes. Einband egner sig derudover rigtig godt til lace, hulmønstre, nordisk mønsterstrik eller Fair Isle.

Selvrensende vidundergarn fra Island

Da Einband er et vaskeægte, autentisk uldgarn fra Island har det også alle de skønne egenskaber, som er kendetegnende for garner fra de kanter. Det betyder eksempelvis at garnet er selvrensende og derfor behøver langt færre vaske end almindelig uldgarn. Derfor behøver du kan vaske tøjet hvis det er blevet decideres beskidt - ved mindre snavs eller pletter, vil de ofte forsvinde af sig selv. Hvis du ønsker at friske garnet op, kan det være en god idé at lufte det udenfor. hæng det gerne udenfor en dags tid på en tåget dag og så vil du opleve, at uldens fibre igen rejser sig. Alternativt kan du også lægge det ud i sneen på en vinterdag - dit tøj vil føles helt nyt bagefter!