Viking Bjørk

Det nye Bjørk (Björk) fra norske Viking er et lækkert blandingsgarn i bomuld og bambus. Denne skønne blanding, som vi også kender fra andre Vikingegarner, giver dig de flotteste resultater når du strikker i det. Du får alle de bedste egenskaber fra bomulden, der sikrer at garnet let kan vaskes, har en god formstabilitet og ikke udvider sig efter flere vaske og lang tids brug. Bambussen bidrager med en silkeblød overflade, som gør garnet velegnet til babystrik og børn generelt. Derfor findes der også et stort udvalg af opskrifter i Viking Bjørk til både voksne, børn og babyer.

 

Se alle vores opskrifter med Viking Bjørk her: Gå til Viking Bjørk opskrifter

 

Indhold: 50 % Bomuld, 50 % Bambus
Garngruppe: A (23 - 26 masker)
Vægt: 50 gram
Længde: ca. 147 meter
Anbefalede Pinde/Nåle: 2,5-3 mm
Strikkefasthed: 10 x 10 cm = 25 masker  Hvad er strikkefasthed?
Håndtering: Maskinvask 40℃ / Tørres fladt

PRODUKTER

Bomuld + Bambus - en fantastisk kombination! 

Blandingen af bambus- og bomuldsfibre giver nogle ekstra egenskaber til bambussen, som den ellers ikke har i sin rene form. Blandt andet bliver garnet fugtabsorberende og kølende fro huden samtidig med at det er antistatisk. Garnet er spundet i en klassisk fasthed og har en løbelængde på 150 meter, hvilket gør det velegnet som erstatningsgarn for andre garnkvaliteter i ugebladenes opskrifter. Du får altså et garn i 50 % bomuld og 50 % bambus, som er yderst alsidigt og brugbart og så findes det i hele 29 fantastiske farver.

Det nye Viking Bjørk

Hvis du tidligere har strikket eller hæklet i Vikings garner og bekendt med deres kvaliteter og univers, så vil du nok kunne genkendte navnet. Dog er der her tale om en nye og opdateret garnkvalitet, som erstatter den "gamle" Viking Björk, der istedet for bambus indeholdt blødt merinould sammen med bomulden. Strikkefastheden er dog stadig 25 masker på en pind 3 mm = 10 cm og dermed kan du stadig bruge de gamle opskrifter til den originale Björk kvalitet. Derfor findes der også massevis af opskrifter til dette lækre garn. 

Som alternativer til Bjørk kan vi anbefale Viking Bambino og Bamboo, som er henholdsvis tyndere og tykkere end Bjørk. Det betyder at næsten uanset hvilket opskrift du ønsker at strikke efter, så har vi et bambusgarn der egner sig til det.