Istex Alafoss Lopi

Alafoss Lopi fra den islandske producent Istex er et superlækkert kvalitets uldgarn i en god, kraftig kvalitet. Alafoss Lopi er særdeles velegnet til islandske sweatere og cardigans, som i dette garn får et flot rustikt udseende. Alafoss Lopi kan umiddelbart virke lidt groft eller kradsende, men efter den første vask bliver det blødt, let og rigtig lækkert. Ønsker du at strikke i et tyndere garn end Alafoss Lopi, så kan du tage et kig på Lett Lopi, som har mange af de samme kvaliteter. Garnet er velegnet til filtning - også kaldet valkning. Alafoss Lopi er et miljørigtigt produkt af den fantastiske islandske natur, som du ikke bør snyde sig selv for at prøve.

Indhold: 100 % Uld
Garngruppe: 6
Vægt/længde: 100 gram = ca. 100 meter
Anbefalede Pinde/Nåle: 6 mm
Strikkefasthed: 10 x 10 cm = 13m x 18p
Håndtering: Håndvask, max 30° C

Alafoss Lopi - alt det bedste fra Island

Istex Alafoss Lopi er garnet for dig, som elsker et stort farveudvalg, tykt og lækkert garn. Alafoss findes nemlig et stort udvalg af farver og er fantastisk valg til alle modeller, hvor formålet er at holde varmen. Alafoss Lopi er hurtigt at strikke med grundet dets tykkelse og egner sig særligt godt til strik af den varme islandske sweater, som i disse år er særdeles populær. Ligesom de øvrige garner fra Istex, så er det miljøvenligt valg, da der ikke anvendes kemikalier eller forurenende farvestoffer ved produktionen af garnet. Alafoss Lopi er storebroderen til Lettlopi idet det er en tråd tykkere og dette giver en ekstra varm effekt, mens det lette touch stadig bibeholdes. Ligesom de øvrige garnkvaliteter fra Istex kan Alafosslopi også fås i tweed varianter og er ligeledes velegnet til filtning og valkning af strik. Dette lækre garn har generelt bare alle de egenskaber, som ulden fra Sagaøen er så kendt for: det er lunt, varmeisolerende, vandafvisende og luftigt.

Vi anbefaler generelt at du anvender Istex Alafosslopi til modeller, som ikke skal bære direkte på kroppen, da det ikke er en anelse mere groft end de tyndere modeller Lettlopi og Einband. Derfor egner det sig rigtig godt til store trøjer, sweatre, cardigans, huer og generelt overtøj.

Strikketips til Alafosslopi

Du kan med fordel kombinere Alafoss Lopi med Istex Lettlopi, hvilket giver et meget tæt og lunt finish. På denne måde opnår du en kombination, som gør det særdeles brugbar i strik af interiør til hjemmet, som eksempelvis tæpper, puder og plaids.

Et andet lille tip til dig, der overvejer at strikke dit næste projekt i Alafoss Lop er, at anvende firkantede strikkepinde. Grunden til dette er, at Alafosslopi kan være en smule groft mod hænderne og de firkantede pinde kan afhjælpe dette, da de generelt er blidere at arbejde med. Du kan også bruge strikkesalve, som letter dit strikkearbejde og får det til at glide lettere.