Akrylgarn

KATEGORIER

Akrylgarn - egenskaber og fordele

Akrylgarn er fremstillet af et billigt og holdbart materiale, der tilmed er nemt at arbejde med, hvorfor det både egner sig til nybegyndere samt de garvede inden for strikkefaget. Akrylgarn er meget blødt og varmeisolerende, hvormed denne type garn er særligt velegnet til fremstilling af vintertøj, såsom huer, vanter og halstørklæder. Akryl er, sammenlignet med andre typer af syntetiske og naturlige fibre, meget elastisk, og det er desuden modstandsdygtigt overfor diverse olier og kemikalier samt overfor møl.

Garn i akryl byder på en række egenskaber, som andre kvaliteter ikke kan prale af. Dette har gjort det anvendeligt til at strikke tøj af i kraftig og holdbar kvalitet. Akrylgarnet har mødt skarp kritik, da det ofte er blevet anset som værende en krads og stiv kvalitet, men det er en holdning, som er under forandring. Om man er til syntetiske materialer eller ej, er en smagssag. De syntetiske fibre har dog den fordel, at farveægtheden er høj og man derfor kan være stort set sikker på, at farven smitter af. 

Akrylgarn er særligt kendt for sin holdbarhed, styrke og farveægthed. Garnet kan uden problemer bruges til daglig brug og tåler at blive vasket gentagne gange uden at miste farve, pasform eller generel holdbarhed. Derudover har akryl fibrene den fordel, at det er allergivenligt og derfor kan bæres af personer, som er overfølsomme overfor eksempelvis almindeligt uld. Derfor er det oplagt at strikke eller hækle med akrylgarn, hvis du er allergiker eller skal lave tøj til én der er overfølsom. Du kan vælge mellem at købe garn af 100 % ren akryl eller vælge en blanding af akryl og bomuldsgarn eller bambusgarn. 


Garn i akryl til hækling, strik og brodering

Akrylgarn er egnet til de fleste formål og kan både bruges til hækling, brodering og strik af øvede såvel som begyndere. Garnet bliver oftere og oftere brugt til at skabe interiør, møbler og andre modeller til hjemme. Eksempelvis bruges akrylgarn ofte til at fremstille gulvtæpper, pyntepuder og dækservietter. Derudover er det oplagt at strikke og hækle tøj til børn og babyer. Dog med det forbehold, at kvaliteterne kan være en anelse hårde mod huden og derfor anbefaler vi oftest at du bruger akryl til overtøj og lignende. Ønsker du at glæde dit barn med hjemmelavet legetøj, kan du også bruge akrylgarn til at fremstille dukker og bamser til børneværelset.


Kæmpe udvalg af billigt akrylgarn

Èn af akrylgarnets helt store fordele er de billige priser, det handles for. Dog er der forskel på priserne alt efter hvor du kigger. Der er dog ingen grund til at betale mere end nødvendigt for det og derfor har vi valgt at prioritere lave priser på akrylgarn højt, uden at gå på kompromis med kvaliteten. Derfor kan du her på webshoppen købe det billigste akrylgarn i Danmark og derudover finder du også her det størst udvalg. Jeg har prisgaranti på alle varer og hurtig dag-til-dag levering. Mine priser opdateres jævnligt og derfor kan du altid være sikker på, at du finder den bedste pris her. Skulle du mod forventning finde en billigere pris et andet sted, så tag kontakt til mig - så matcher jeg naturligvis prisen for dig.

Gå tilbage og se hele mit udvalg af garnkvaliteter her.